Sezonowe Inspiracje

CIASTO Z PUDDINGIEM NA ZIMNO

12 PORCJI

  • Puddingi na zimno smak czekoladowy i smak waniliowy
  • Zimne mleko
  • Herbatniki
  • Borówki, maliny, truskawki, mięta
  • KROK 1

    Na formie rozłóż 12 herbatników.

  • KROK 2

    Wlej do naczynia 300 ml zimnego mleka.

  • KROK 3

    Wlej do naczynia 300 ml zimnego mleka.

  • KROK 4

    Mieszaj energicznie łyżeczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj 1 minutę do zgęstnienia i wyłóż pudding na herbatniki.

  • KROK 5

    Masę czekoladową przykryj drugą warstwą herbatników. W ten sam sposób przygotuj pudding waniliowy i wyłóż na herbatniki.

  • KROK 6

    Udekoruj świeżymi truskawkami, malinami i borówkami.
    Pycha!

DESER SZARLOTKA

2 PORCJE

  • Owocowy duet jabłko gruszka+150 ml wody
  • 6 pokruszonych ciasteczek zbożowych
  • Bita śmietana
  • Prażone płatki migdałów 2 łyżeczki
  • KROK 1

    Do kubka wlej 150 ml gorącej wody, wsyp kisiel Owocowy Duet Słodka Chwila – jabłko & gruszka i dokładnie wymieszaj.

  • KROK 2

    Pokrusz ciasteczka.

  • KROK 3

    Ułóż na dnie warstwę pokruszonych ciasteczek.

  • KROK 4

    Wyłóż warstwę gotowego, wystudzonego kisielu.

  • KROK 5

    Ułóż kolejną warstwę pokruszonych ciasteczek.

  • KROK 6

    Całość udekoruj bitą śmietaną w sprayu , posyp płatkami migdałów i ozdób plasterkiem jabłka.

Więcej Inspiracji

  • Filtruj:
  • Wszystkie
  • kaszki i ryż
  • duety
  • kisiele
  • budynie
  • Puddingi

DESER JABŁKO & CYNAMON Z CIASTECZKAMI, TWAROŻKIEM, BAKALIAMI

2 PORCJE

  • Aromatyczny Duet Pieczone jabłko & Cynamon + 175 ml wody
  • Korzenne ciasteczka (6-8 łyżeczek zmielonych ciastek na 1 porcję)
  • Bakalie
  • Serek waniliowy (po 1 łyżeczce na 1 porcję)
  • Ciasteczka korzenne w kształcie serduszka
  • KROK 1

    Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody, wsyp kisiel Aromatyczny Duet Słodka Chwila – Pieczone jabłko & Cynamon i dokładnie wymieszaj.

  • KROK 2

    W szklance ułóż składniki warstwami: warstwa wystudzonego kisielu, warstwa kruszonych korzennych ciasteczek.

  • KROK 3

    Powtórz czynności, układając warstwy w takiej samej kolejności oraz na wierzch serek waniliowy.

  • KROK 4

    Na wierzchu ułóż bakalie.

  • KROK 5

    Udekoruj ciasteczkiem korzennym w kształcie serduszka. Smacznego!

DESER MALINA & MIÓD Z CIASTECZKAMI, BITĄ ŚMIETANĄ, MALINAMI

2 PORCJE

  • Aromatyczny Duet Malina & Miód + 175 ml wody
  • Ciasteczka typu oreo (10-12 łyżeczek zmielonych ciastek na 1 porcję)
  • Bita śmietana
  • Maliny (3 na 1 porcję)
  • KROK 1

    Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody, wsyp kisiel Aromatyczny Duet Słodka Chwila – Malina & Miód i dokładnie wymieszaj

  • KROK 2

    W szklance ułóż składniki warstwami: warstwa kruszonych czekoladowych ciasteczek, warstwa wystudzonego kisielu.

  • KROK 3

    Powtórz czynności, układając warstwy w takiej samej kolejności oraz na wierzch dodatkową warstwę kruszonych ciasteczek.

  • KROK 4

    Wierzch udekoruj bitą śmietaną.

  • KROK 5

    Posyp kruszonymi ciasteczkami i udekoruj malinami. Smacznego!

DESER DUET CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWY

1 PORCJA

  • Duet czekolada pomarańcza +175 ml wody
  • 1 Duża pomarańcza (z małej gorzej się wycina)
  • Bakalie 1 łyżka
  • Orzechy kilka
  • KROK 1

    Do kubka wlej 175 ml gorącej wody, wsyp budyń czekoladowy Duet Słodka Chwila – czekolada & pomarańcza i dokładnie wymieszaj.

  • KROK 2

    Ukrój plaster pomarańczy. Za pomocą metalowej foremki, z miąższu owocu, wytnij małe serduszko.

  • KROK 3

    Na gotowym budyniu ułóż bakalie i orzechy. Całość ozdób sercem z pomarańczy. Palce lizać!

DESER SERNICZEK Z KISIELEM MALINA-ŻURAWINA

2 PORCJE

  • Duet żurawina malina +175 ml wody
  • 3 pokruszone biszkopty
  • Serek homogenizowany o smaku waniliowym 250g
  • Maliny 6 sztuk
  • KROK 1

    Do kubka wlej 175 ml gorącej wody, wsyp kisiel Owocowy Duet malina & żurawina i dokładnie wymieszaj.

  • KROK 2

    Na dno szklanki wsyp 1 łyżeczkę pokruszonych biszkoptów, wyrównując wierzch łyżeczką. Następnie nakładaj serek waniliowy, do momentu wypełnienia ok. ¾ objętości szklanki.

  • KROK 3

    Na serek wyłóż warstwę gotowego, wystudzonego kisielu. Całość udekoruj malinami. Pycha!

DESER WARSTWOWY DUET MALINOWO-CZEKOLADOWY

1 PORCJA

  • Duet czekolada malina + 150 ml wody
  • 4 łyżki konfitury (ok 80 g) (po 2 łyżki na warstwę)
  • 4 łyżki kruszonych ciastek czekoladowych
  • Bita śmietana
  • Maliny 3 sztuki
  • KROK 1

    Do kubka wlej 150 ml gorącej wody, wsyp budyń Czekoladowy Duet Słodka Chwila – czekolada & malina i dokładnie wymieszaj.

  • KROK 2

    Ułóż składniki w szklance warstwami: warstwa budyniu, warstwa konfitury malinowej, warstwa pokruszonych ciastek czekoladowych i bita śmietana w sprayu.

  • KROK 3

    Ułóż drugą warstwę składników: warstwa pokruszonych ciastek czekoladowych, warstwa konfitury malinowej, warstwa budyniu i bita śmietana w sprayu.

  • KROK 4

    Deser ozdób malinami. Pycha!

Słodki deser TRZY POZIOMY
PRZYJEMNOŚCI

1 PORCJA

  • Kisiel malinowy z kawałkami owoców Słodka chwila
  • Garść crunchy
  • Jogurt grecki 6 łyżek
  • Maliny do dekoracji
  • Wrząca woda
  • Przeźroczysta szklanka
  • KROK 1

    Kisiel Malinowy z kawałkami owoców przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • KROK 2

    Kisiel nałóż na spód szklanki lub do dwóch mniejszych szklaneczek, gdy masz towarzystwo :)

  • KROK 3

    Następnie nakładaj warstwy: jogurt grecki, crunchy, kisiel i znów jogurt grecki. Na końcu udekoruj malinami. Smacznego!

DESER Z SERCEM TRUSKAWKA & KIWI

2 PORCJE

  • Duet truskawka kiwi +150 ml wody
  • 150g jogurtu naturalnego
  • 6 łyżek crunchy
  • 1 truskawka
  • 1 kiwi
  • KROK 1

    Do kubka wlej 150 ml gorącej wody, wsyp kisiel Owocowy Duet Słodka Chwila - truskawka & kiwi i dokładnie wymieszaj.

  • KROK 2

    W szerokiej szklance ułóż składniki warstwami: warstwa wystudzonego kisielu, warstwa jogurtu, warstwa crunchy.

  • KROK 3

    Powtórz czynności, układając warstwy w takiej samej kolejności.

  • KROK 4

    Za pomocą foremki do wycinania ciastek, wytnij z truskawki i kiwi owocowe serce.

  • KROK 5

    Udekoruj deser owocami. Smacznego!

DESER MALINA & MIÓD Z CHIA

2 PORCJE

  • Aromatyczny Duet Malina & Miód + 175 ml wody
  • Jogurt grecki (50 ml na 1 porcję)
  • Nasiona chia (po 2 łyżki na 1 porcję)
  • Biszkopty (2 pokruszone biszkopty na 1 porcję + połówka do dekoracji)
  • Miód (1 łyżeczka na 1 porcję)
  • Maliny, mięta do dekoracji
  • KROK 1

    W szklance wymieszaj jogurt grecki z nasionami chia i odstaw do napęcznienia.

  • KROK 2

    Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody, wsyp kisiel Aromatyczny Duet Słodka Chwila – Malina & Miód i dokładnie wymieszaj.

  • KROK 3

    Na warstwę jogurtu z nasionami chia ułóż pozostałe składniki warstwami: warstwa miodu, kruszony biszkopt oraz warstwa wystudzonego kisielu.

  • KROK 4

    Udekoruj malinami, połówką biszkoptu oraz listkiem mięty. Smacznego!

I WISIENKA… NA BUDYNIU

0.5 PORCJI

  • Budyń Czekoladowy Słodka Chwila
  • Wrząca woda
  • Konfitura WIŚNIOWA 6 łyżek
  • Bita śmietana
  • Wiśnie do dekoracji
  • KROK 1

    Budyń Czekoladowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, nałóż do 2 szklaneczek.

  • KROK 2

    Na budyń nałóż po 3 łyżki konfitury i bitą śmietanę.

  • KROK 3

    Udekoruj konfiturą i wiśniami. Czekoladowo – wiśniowe marzenie i to w minutę :)

Waniliowe Stworki

2 PORCJE

  • Budyń waniliowy Słodka Chwila
  • Wrząca woda
  • 6 łyżek crunchy
  • 4 pianki marshmallow
  • 4 kolorowe małe cukierki
  • 2 niższe szklaneczki
  • KROK 1

    Budyń waniliowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • KROK 2

    Nałóż po 3 łyżki do każdej szklaneczki i wsyp po 3 łyżki crunchy.

  • KROK 3

    Na crunchy nałóż kolejną warstwę budyniu.

  • KROK 4

    W pianki wetknij kolorowe cukierki, by powstały oczy.

  • KROK 5

    Ułóż po 2 pianki na każdym deserze.

Chrup, Chrup … Budyń

1 PORCJA

  • Budyń śmietankowy Słodka Chwila
  • Wrząca woda
  • Crunchy 2 łyżki
  • Bakalie (orzechy, rodzynki, żurawina)
  • KROK 1

    Budyń śmietankowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • KROK 2

    Na budyń nałóż crunchy.

  • KROK 3

    Udekoruj orzechami, rodzynkami, żurawiną.

Malinowa wyspa

1 PORCJA

  • Budyń waniliowy Słodka chwila
  • Wrząca woda
  • konfitura Malinowa 2 łyżeczki
  • Maliny do dekoracji
  • KROK 1

    Budyń waniliowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • KROK 2

    Na budyń nałóż konfiturę

  • KROK 3

    Udekoruj malinami.

Czerwone, żółte, go …

3 PORCJE

  • Kisiel jabłkowy Słodka chwila /zielony/na dole
  • Kisiel cytrynowy Słodka chwila /żółty/w środku
  • Kisiel truskawkowy Słodka chwila /czerwony /na górze
  • Wrząca woda
  • 3 przeźroczyste szklanki
  • KROK 1

    Kisiele jabłkowy, cytrynowy, truskawkowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, każdy w oddzielnym kubeczku.

  • KROK 2

    Kisiel jabłkowy nałóż jako pierwszą warstwę do przeźroczystych szklanek.

  • KROK 3

    Kisiel cytrynowy Słodka chwila nałóż jako drugą warstwę do przeźroczystych szklanek.

  • KROK 4

    Kisiel truskawkowy Słodka chwila nałóż jako trzecią warstwę do przeźroczystych szklanek.

Ciasteczka w lesie

1 PORCJA

  • Kisiel owoce leśne z kawałkami owoców Słodka chwila
  • 2-3 kruszone ciastka
  • Owoce leśne (malina, borówka, jeżyna) do dekoracji
  • KROK 1

    Kisiel owoce leśne z kawałkami owoców przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • KROK 2

    Kisiel nałóż do szklanki (lub mniejszych szklaneczek, gdy masz towarzystwo), na przemian z kruszonymi ciastkami, by powstały paski: kisiel, ciastka, kisiel, ciastka, kisiel.

  • KROK 3

    Deser udekoruj owocami leśnymi. I gotowe :)

Deser BEZOWO-TRUSKAWKOWO

1 PORCJA

  • Kisiel truskawkowy z kawałkami owoców Słodka chwila
  • 2-3 kruszone bezy
  • Wrząca woda
  • Przeźroczysta szklanka
  • KROK 1

    Kisiel truskawkowy z kawałkami owoców przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • KROK 2

    Następnie nałóż kisiel do szklanki (lub dwóch mniejszych szklaneczek, gdy masz towarzystwo),

  • KROK 3

    Posyp kisiel kruszoną bezą, udekoruj truskawkami. Pysznie i inspirująco!

DESER SZARLOTKA

2 PORCJE

  • Owocowy duet jabłko gruszka+150 ml wody
  • 6 pokruszonych ciasteczek zbożowych
  • Bita śmietana
  • Prażone płatki migdałów 2 łyżeczki
  • KROK 1

    Do kubka wlej 150 ml gorącej wody, wsyp kisiel Owocowy Duet Słodka Chwila – jabłko & gruszka i dokładnie wymieszaj.

  • KROK 2

    Pokrusz ciasteczka.

  • KROK 3

    Ułóż na dnie warstwę pokruszonych ciasteczek.

  • KROK 4

    Wyłóż warstwę gotowego, wystudzonego kisielu.

  • KROK 5

    Ułóż kolejną warstwę pokruszonych ciasteczek.

  • KROK 6

    Całość udekoruj bitą śmietaną w sprayu , posyp płatkami migdałów i ozdób plasterkiem jabłka.

Zakręcona Kaszka

1 PORCJA

  • Kaszka waniliowa Słodka Chwila
  • Wrząca woda
  • Syrop owocowy 4 łyżki
  • Ulubione owoce np. maliny, jeżyny, borówki
  • KROK 1

    Kaszkę waniliową przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i przełóż ją do słoiczka.

  • KROK 2

    Tak przygotowaną kaszkę polej syropem owocowym i udekoruj owocami.

  • KROK 3

    Tak przygotowaną kaszkę polej syropem owocowym i udekoruj owocami.

Słodkie Safari

3 PORCJE

  • Budyń czekoladowy Słodka Chwila
  • Budyń waniliowy Słodka Chwila
  • Budyń śmietankowy Słodka Chwila
  • Wrząca woda
  • Konfitura morelowa 6 łyżek
  • Morele do dekoracji
  • Czekolada do dekoracji
  • KROK 1

    Budynie przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nakładaj do szklaneczek.

  • KROK 2

    Zebra -Budyń czekoladowy na przemian ze śmietankowym by powstały paski.
    Żyrafa - Budyń czekoladowy i Budyń waniliowy nakładaj na przemian przy brzegach szklanki tak by powstały łaty.
    Tygrysek - Budyń czekoladowy nakładaj na przemian z konfiturą morelową by powstały paski.

  • KROK 3

    Udekoruj czekoladą i morelami według uznania.

DESER Z SERCEM

1 PORCJA

  • Budyń czekoladowy Słodka Chwila
  • Wrząca woda
  • Wiórki kokosowe
  • Szablon serduszko (możesz go wyciąć samodzielnie)
  • KROK 1

    Budyń czekoladowy Słodka Chwila przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • KROK 2

    Przyłóż szablon.

  • KROK 3

    Posyp wiórkami kokosowymi.

  • KROK 4

    Podaj z miłością :)

POD PIANKOWĄ KOŁDERKĄ

1 PORCJA

  • Budyń czekoladowy Słodka Chwila
  • Wrząca woda
  • Drobne pianki
  • KROK 1

    Budyń czekoladowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • KROK 2

    Nałóż pianki na gorący budyń.

  • KROK 3

    Smacznego!

DESER MANGO & ANANAS Z CHIA

2 PORCJE

  • Duet mango&ananas +175 ml wody
  • 75 ml ciepłego mleka kokosowego (na jeden deser)
  • Chia 2 łyżki (na jeden deser)
  • Płatki kokosa
  • KROK 1

    Podgrzej mleko kokosowe tak, aby było ciepłe, a nie gorące, wlej do szklanki i dodaj do niego 2 łyżki nasion chia. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę, aby nasiona napęczniały.

  • KROK 2

    Do kubka wlej 175 ml gorącej wody, wsyp kisiel Owocowy Duet Słodka Chwila – mango & ananas i dokładnie wymieszaj.

  • KROK 3

    Gotowy kisiel wyłóż na wcześniej przygotowany pudding chia.

  • KROK 4

    Całość udekoruj płatkami kokosa. Smacznego!

Ciasto z puddingiem na zimno

12 PORCJI

  • Puddingi na zimno smak czekoladowy i smak waniliowy
  • Zimne mleko
  • Herbatniki
  • Borówki, maliny, truskawki, mięta
  • KROK 1

    Na formie rozłóż 12 herbatników.

  • KROK 2

    Wlej do naczynia 300 ml zimnego mleka.

  • KROK 3

    Zawartość 2 torebek czekoladowego puddingu wsyp powoli do naczynia cały czas mieszając.

  • KROK 4

    Mieszaj energicznie łyżeczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj 1 minutę do zgęstnienia i wyłóż pudding na herbatniki.

  • KROK 5

    Masę czekoladową przykryj drugą warstwą herbatników. W ten sam sposób przygotuj pudding waniliowy i wyłóż na herbatniki.

  • KROK 6

    Udekoruj świeżymi truskawkami, malinami i borówkami.
    Pycha!

Pudding na zimno waniliowy

1 PORCJA

  • Pudding na Zimno Smak Waniliowy
  • Zimne mleko
  • Truskawki
  • KROK 1

    Wlej do kubka 175 ml zimnego mleka (ok ½ kubka lub ¾ mniejszego kubka)

  • KROK 2

    Zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas mieszając.

  • KROK 3

    Mieszaj energicznie łyżeczką do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Odczekaj 1 minutę do zgęstnienia i gotowe.

  • KROK 4

    Udekoruj truskawkami.
    Pycha!

Pudding na zimno straciatella

1 PORCJA

  • Pudding na Zimno Smak Stracciatella
  • Zimne mleko
  • Kruszone ciasteczka
  • Czekolada
  • Borówki
  • KROK 1

    Wlej do kubka 175 ml zimnego mleka (ok ½ kubka lub ¾ mniejszego kubka)

  • KROK 2

    Zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas mieszając.

  • KROK 3

    Mieszaj energicznie łyżeczką do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Odczekaj 1 minutę do zgęstnienia i gotowe.

  • KROK 4

    Udekoruj kruszonymi ciasteczkami, czekoladą i świeżymi borówkami.
    Pycha!

Pudding na zimno czekoladowy

1 PORCJA

  • Pudding na Zimno Smak Czekoladowy
  • Zimne mleko
  • Świeże maliny i borówki
  • KROK 1

    Wlej do kubka 175 ml zimnego mleka (ok ½ kubka lub ¾ mniejszego kubka)

  • KROK 2

    Zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas mieszając.

  • KROK 3

    Mieszaj energicznie łyżeczką do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Odczekaj 1 minutę do zgęstnienia i gotowe.

  • KROK 4

    Udekoruj świeżymi malinami i borówkami.
    Mmmm...! Pycha!

ikona strzałka w góre