Deser Jabłko&Cynamon z bezikami

Liczba porcji: 2

  • Krok 1
  • Krok 2
  • Krok 3
  • Krok 4
  • Krok 5

Składniki:

  • Aromatyczny Duet Pieczone jabłko & Cynamon + 175 ml wody
  • Kruszona beza (6-8 łyżeczek pokruszonych bezików na 1 porcję)
  • Jabłka (1 jabłko pokrojone w kosteczkę + 2 półplasterki na 1 porcję)
  • Mięta do dekoracji

Przygotowanie:

  • Krok 1

    Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody, wsyp kisiel Aromatyczny Duet Słodka Chwila – Pieczone jabłko & Cynamon i dokładnie wymieszaj.

  • Krok 2

    W szerokiej szklance ułóż składniki warstwami: warstwa pokruszonych bezików, warstwa pokrojonych w kosteczkę jabłek, warstwa wystudzonego kisielu.

  • Krok 3

    Powtórz czynności, układając warstwy w takiej samej kolejności oraz na wierzch dodatkową warstwę pokruszonych bezików.

  • Krok 4

    Na środku ułóż pokrojone w kosteczkę jabłka.

  • Krok 5

    Udekoruj półplasterkami jabłka oraz listkami mięty. Smacznego!