Ciasto z puddingiem na zimno

Liczba porcji: 12

Pyszne ciasto bez pieczenia z puddingiem i owocami.

  • KROK 1
  • KROK 2
  • KROK 3
  • KROK 4
  • KROK 5
  • KROK 6
  • KROK 7
  • KROK 8

Składniki:

  • Puddingi na zimno smak czekoladowy i smak waniliowy
  • Zimne mleko
  • Herbatniki
  • Borówki, maliny, truskawki, mięta

Przygotowanie:

  • Krok 1

    Na formie rozłóż 12 herbatników.

  • Krok 2

    Wlej do naczynia 300 ml zimnego mleka.

  • Krok 3

    Zawartość 2 torebek czekoladowego puddingu wsyp powoli do naczynia cały czas mieszając.

  • Krok 4

    Mieszaj energicznie łyżeczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj 1 minutę do zgęstnienia i wyłóż pudding na herbatniki.

  • Krok 5

    Masę czekoladową przykryj drugą warstwą herbatników. W ten sam sposób przygotuj pudding waniliowy i wyłóż na herbatniki.

  • Krok 6

    Udekoruj świeżymi truskawkami, malinami i borówkami. Pycha!